Smid et par timer i studenterrevyen

Drop karakterræset. Koncentrér dig om studiejobbet. Læs mindre. Få noget mere erhvervserfaring. Løftede pegefingre er der nok af, når det drejer sig om, hvordan studerende skal prioritere deres tid. Senest har Michael Valentin, direktør for Akademikerne, opfordret studerende til at gå op i tid på studiejobbet og ned i tid på studiet.

Engagerede studerende er mere tilfredse
Jeg mener, at vi i stedet for at bruge mere krudt på studiejobbet skal prioritere at bruge tid på vores studiemiljø. Så tror jeg, at vi bliver gladere studerende og mere arbejdsdygtige mennesker.

Faktisk viser en undersøgelse, Djøf har lavet, at de studerende der deltager i sociale og faglige aktiviteter på studiet også er mere tilfredse med deres studieliv.

Alt for mange studerende bruger for meget tid alene på læsesalen. De tygger sig igennem et kæmpe pensum, der skal stå mål med de forholdsvis få undervisningstimer, universitetet tilbyder. Alt for mange isolerer sig omkring deres læring. Går ned med stress. Bliver ensomme. Eller mistrives.

Vi lærer bedst, når vi trives
Derfor er min opfordring: Lad vær med at gå op i tid på studiejobbet, men engagér dig i stedet et par timer på studiet. Her taler jeg ikke om ekstra tid med selvstudier, som vores uddannelsesminister ville ønske det. Nej, jeg taler om et par timers engagement i dit fagråd, i studentercaféen, på universitetsavisen eller noget helt fjerde.

Et godt socialt studiemiljø og netværk er afgørende for, at du trives. Og når du trives, lærer du bedre. Med andre ord bliver du en gladere, sundere og dygtigere studerende, når du engagerer dig. Og samtidig er du med til at skabe et endnu federe campusliv for dine medstuderende.

Om du har lagt 12, 15 eller 17 timer på studiejobbet, når du er færdiguddannet, gør næppe den afgørende forskel i forhold til dine muligheder for at få et arbejde. Mit gæt er, at det betyder mere, at din kommende arbejdsgiver møder en motiveret og glad nyuddannet, fremfor en udmagret dimittend, der er nedkørt efter 5-6 års slid fordelt mellem isolation på læsesalen og karriereræs på studiejobbet.

Så derfor kære medstuderende, engagér jer i at skabe et godt studieliv. Både for din egen, dine medstuderende og for din kommende arbejdsgivers skyld.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *